Detoxyn: een product voor het reinigen van het lichaam. Recensies van het forum en de prijs.

Tess Jensen
Fact checked by Tess Jensen - Written by OrthoHospital.org

Zonder het te weten lopen de meeste mensen met allerlei pathogenen, toxines en schadelijke microben. De organismen en cellen in jouw lichaam zijn elke dag bezig met deze indringers te bestrijden. Dit kost je afweersysteem veel energie, waardoor jij je slap en futloos kan gaan voelen. Bovendien veroorzaken deze ziekteverwekkers allerlei kleine lichamelijke ongemakken, zoals onrustige darmen, een snotneus, een slechte huid en stinkende adem. Bovendien wordt je door deze indringers extra vatbaar voor ‘engere’ ziekteverwekkers, verstoren ze je slaapritme en raak je gevoeliger voor bijvoorbeeld allergieën. Het is dus van belang om de hoeveelheid parasieten die de dagelijks onbewust met je meedraagt en bestrijd zo laag mogelijk te houden. Om je optimaal fit en energiek te voelen moet je daarom je lichaam eens in de zoveel tijd detoxen. Dit kan door bepaalde voedingsmiddelen in te nemen die parasieten en toxines uit het lichaam helpen verwijderen. Hiervoor zijn verschillende ‘detox-middelen’ op de markt: voedingssupplementen samengesteld uit voedingsmiddelen die je kunnen helpen je lichaam weer schoon te krijgen. Een zo’n middel is Detoxyn. Hier gaat we kijken hoe en of dit middel werkt.

Wat is Detoxyn?

Detoxyn is een voedingssupplement op basis van verscheidene natuurlijke en veilige ingrediënten die het lichaam helpen parasieten en toxines te verwijderen. Detoxyn is zo samengesteld, met alleen maar ingrediënten waarvan de werking wetenschappelijk is bewezen, dat het het lichaam ontgiftigt en beschermt, pathogenen uit het lichaam verwijdert en de lever en spijsvertering ondersteunt. Hiermee ondersteunt het het natuurlijk herstel en de natuurlijke balans van het lichaam en zal jij je weer fitter en gezonder voelen!

https://detoxyn.nl/

Uit welke ingrediënten bestaat Detoxyn?

Detoxyn is samengesteld uit verschillende natuurlijke ingrediënten waarvan de werking en veiligheid wetenschappelijk zijn vastgesteld. De ingrediënten van Detoxyn zijn als volgt:

1. Choline

Choline is een essentiele voedingsstof: hoewel je lichaam het zelf aan kan maken moet je het met name binnenkrijgen via je voedsel. Een tekort aan choline kan leiden tot spierverlamming en geheugentekort. Het is een van de weinige stoffen die de bloed-brein barrière kan passeren en is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen, de in stand houding van celmembranen, het ondersteunen van de lever en de neurotransmissie. Daarnaast kan choline omgezet worden in betaïne, wat belangrijk is in de stofwisseling. Ook is het nodig voor de productie van lecithine, een stof die het vastzetten van cholesterol aan de aderen voorkomt.

2. DigeZyme®

DigeZyme® is een multi-enzym complex bestaande uit meerdere spijsverteringsenzymen, zoals amylase, lactase, protease etc. Samen kunnen deze enzymen zorgen voor ondersteuning van de spijsvertering, het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en het verwijderen van niet verteerde resten uit de darmen. [1]

3. Goldenseal

Goldenseal, of gouden zegel, is een kruid uit Canada wat al door de inheemse stammen werd gebruikt om zijn medische eigenschappen. Het kruid heeft een antibacteriële werking en verwijdert pathogenen. Bovendien kan het het immuunsysteem activeren.

4. Groene thee

Groene thee zit vol antioxidanten en catechinen, stoffen die bijdragen aan een hogere vetverbranding. Bovendien bevat groene thee van nature caffeïne, wat je een energiek gevoel geeft en eveneens het metabolisme stimuleert. Groene thee staat echt bekend als hét detox middel. Het verwijdert pathogenen en heeft een anticoagulerend effect: het werkt als milde bloedverdunner. Hiermee vermindert het de kans op bloedpropjes en dus op hartinfarcten, beroertes etc. Door de hoge concentratie catechinen en caffeïne wordt echter een maximum van twee kopjes per dag aangeraden. Binnen Detoxyn is de hoeveelheid groene thee (en andere ingrediënten) precies zo gereguleerd dat u een veilige en effectieve dosis binnenkrijgt. [2]

5. Pepermunt

Pepermunt heeft een krampwerend effect en ondersteunt de maag- en darmfunctie. Pepermunt is daarmee ideaal wanneer je last hebt van maag- of darmkrampen, onrustige darmen of buikpijn. Bijkomend voordeel is dat pepermunt zorgt voor een frisse adem.

6. Knoflook

Knoflook zorgt misschien niet voor een frisse adem, maar heeft wel een sterk antibacterieel en antioxiderend effect. Bovendien ondersteunt het het immuunsysteem en bevat het allicine, een stofje waarvan bekend is dat het de bloeddruk en cholesterol verlaagt,  hart- en bloedvaten verbetert en het risico op kanker, dementie en alzheimer vermindert.

7. Aloë vera

Van aloë vera is algemeen bekend dat het ontgiftigt en de spijsvertering ondersteunt. Bovendien ondersteunt het de afbraak van xenobiotoca, lichaamsvreemde stoffen binnen organismen. – mydomaine.com

8. Curcumalonga

De kurkumawortel ondersteunt de spijsvertering en het vetmetabolisme in de lever. Hiermee draagt het bij aan een snellere doorloop door het lichaam, waardoor pathogenen minder tijd hebben om in het lichaam achter te blijven en schade aan te richten.

9. Bioperine®

Bioperine® is een voedingsstof die gewonnen wordt uit zwarte peper, ook wel zwarte peper extract genoemd. Het vergroot de opname van werkzame stoffen, waardoor het vaak toegevoegd wordt aan voedingssupplementen. In een detox middel heeft het echter nog een extra functie dankzij zijn antibacteriële effect en stimulerende werking op de spijsvertering.

10. Tijm

Tijm is een kruid dat vooral veel gebruikt wordt in de Zuid-Europese keuken. Het heeft een antibacterieel effect en vergroot de weerstand tegen ziekteverwekkers. Bovendien zorgt het net als pepermunt voor een frisse adem.

11. Kaneel

Kaneel is een specerij met een antioxidante werking. Daarnaast ondersteunt het de spijsvertering en draagt het eveneens bij aan een frisse adem.

Is Detoxyn veilig?

Detoxyn is enkel opgebouwd uit natuurlijke producten die elk individueel getest zijn. Daarnaast is Detoxyn zelf in het lab getest op bijwerkingen en deze zijn niet gevonden. Het is hiermee een veilig product. Bovendien zijn de capsules geheel veganistisch, waardoor het ook te gebruiken is voor vegetariërs en vegans.

Gebruik dit product niet wanneer u allergisch of overgevoelig bent voor een van de ingrediënten. Stop onmiddellijk met het gebruik wanneer er overgevoeligheidsreacties optreden. Dit product wordt afgeraden voor kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven vanwege het sterkere effect van sommige ingrediënten op baby’s en kinderen. Vanwege een mogelijke wisselwerking wordt het product ook afgeraden voor mensen die medicijnen gebruiken. Overleg in dit geval eerst met uw arts of u Detoxyn veilig kunt gebruiken. Ook wanneer u ziek bent of onder doktersbehandeling staat dient u het gebruik eerst te overleggen.

Hoe moet je Detoxyn innemen?

Neem tweemaal daags 1 capsule Detoxyn met ongeveer 300 milliliter water.

Hoe lang moet ik Detoxyn innemen?

Volgens de fabrikant ga je de effecten van Detoxyn merken na een gebruik van ongeveer dertig dagen. In een verpakking zitten 60 capsules, dus dit is precies genoeg voor dertig dagen.

Waar is Detoxyn te koop?

Detoxyn is zonder recept verkrijgbaar in verschillende webshops en online apotheken, evenals in gezondsheids-, sport- en natuurproductenwebwinkels.

Conclusie

Wanneer je besluit dat je je lichaam wilt ontgiftigen omdat je last hebt van allerhande kwaaltjes of je je futloos voelt, is Detoxyn een goede en veilige keus. Het bevat meerdere natuurlijke voedingsstoffen waarvan bekend is dat ze werken en die allen ook los op de markt zijn. In plaats van meerdere verschillende voedingssupplementen in te nemen kun je nu af met tweemaal daags 1 tablet. Aangezien Detoxyn compleet natuurlijk en getest is, is het een veilige keuze wanneer je eens wilt proberen of detoxing iets voor jou is. Denk er wel om dat je pas na circa dertig dagen effect zult merken en dat een pakket precies genoeg tabletten bevat voor dertig dagen inname. Mogelijk is een pakket dus nog niet genoeg om effect te merken.


  1. Majeed M, Majeed S, Nagabhushanam K, et al. Evaluation of the Safety and Efficacy of a Multienzyme Complex in Patients with Functional Dyspepsia: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. J Med Food. 2018;21(11):1120–1128. doi:10.1089/jmf.2017.4172
  2. Green Tea Detox: Is It Good or Bad for You?, Written by Rachael Link, MS, RD on May 6, 2019
  3. Hewlings SJ, Kalman DS. Curcumin: A Review of Its’ Effects on Human Health. Foods. 2017;6(10):92. Published 2017 Oct 22. doi:10.3390/foods6100092

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *