Piperinox: het afslankmiddel met piperine

Tess Jensen
Fact checked by Tess Jensen - Written by OrthoHospital.org

Hebt u moeite met afvallen of kost het afvallen u veel energie? Bent u na een dieetperiode ook altijd binnen no time terug op uw oude gewicht? Of zoekt u een methode om op een gemakkelijke manier snel af te vallen? Dan kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van een afslankmiddel. Afslankmiddelen bevatten over het algemeen natuurlijke producten die het afvalproces bevorderen en zijn in meer of mindere mate effectief. Hier bespreken we de werking en inhoud van het afslankmiddel Piperinox.

Wat is Piperinox?

Piperinox is een afslankmiddel op basis van BioPerine®. BioPerine® is de gepatenteerde biologische vorm van het middel piperine, waarvoor bij de productie geen chemicaliën, bestrijdingsmiddelen of pesticiden zijn gebruikt. Piperine is het hoofdbestandsdeel van korrels van zwarte peper. Van piperine is het bekend dat het het metabolisme stimuleert en de opname van nutriënten verhoogt. Om deze reden zien we piperine (of andere vormen van zwarte peper) vaak terug in voedingssupplementen. Piperinox is een voedingssupplement dat de kracht van piperine gebruikt om gebruikers effectief te laten afvallen. De capsules van Piperinox bestaan naast piperine uit enkele andere zorgvuldig samengestelde ingrediënten.

Wat zijn de voordelen van Piperinox?

Piperinox heeft dankzij zijn ingrediënten een aantal duidelijke voordelen:

  • Verbetert het vet- en koolhydraatmetabolisme
  • Helpt met de opname van voedingsstoffen
  • Extra goede absorptie van nutriënten door DRcaps®-capsules
  • Stabiliseert de bloedsuiker
  • Vermindert de eetlust door regulatie van leptine en ghreline
  • Bevordert de spieropbouw

Voor wie is Piperinox bedoeld?

Piperinox is bedoeld voor mannen en vrouwen die een snelle en effectieve manier van afvallen zoeken. Maar ook sporters kunnen baat hebben bij dit product, aangezien het hoofdbestandsdeel piperine de glucoseopname in skeletspieren stimuleert, wat leidt tot versnelde regeneratie van beschadigde spieren. Bovendien voorkomt de verhoogde opname van glucose het vormen van nieuwe vetcellen en het verbranden van vet als energiebron, waardoor lipolyse (de afbraak van vet) gestimuleerd wordt en met name vet rond de buikstreek zal verminderen.  Door de verhoogde nutriëntopname en de regulatie van leptine (het verzadigdheidshormoon) en ghreline (het hongerhormoon) zal u bovendien minder snel honger ervaren en langer verzadigd blijven na het eten. Aangezien Piperinox actief de bloedsuikerspiegel verlaagd kan het gebruikt worden ter versterking van insuline en is daarmee ook geschikt voor diabetespatiënten. Overleg dit voor gebruik wel met uw arts.

Wat zijn de ingrediënten van Piperinox?

Het hoofdingrediënt van Piperinox is BioPerine®, de gepatenteerde biologische variant van piperine. Uit testen van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) naar BioPerine® kwam naar voren dat deze gepatenteerde variant een hogere absorptie heeft en daarmee een grotere bron is van natuurlijk piperine dan bijvoorbeeld zwarte peper extract. Door het gebruik van  BioPerine®  in plaats van de traditionele vorm van piperine nam de opname van nutriënten uit één capsule specifiek toe. Het gebruik van BioPerine® leidde zelfs tot een dertigvoudige toename van de effecten van het middel. Piperine stimuleert het metabolisme en verhoogt de opname van nutriënten. Bovendien ondersteunt piperine de bloedcirculatie en het immuunsysteem. [1]

De volgende twee ingrediënten klinken wellicht alsof ze toegevoegd zijn voor de smaak, maar hebben zeker ook een nuttige functie binnen dit voedingssupplement: kaneelextract ondersteunt de spijsvertering en helpt het bloedsuikerniveau handhaven, terwijl bitter sinaasappel extract het vet- en koolhydraatmetabolisme stimuleert waarmee het direct zorgt voor verlies van vet en behoud van een gezond gewicht. Ook het kaneelextract draagt door zijn regulerende werking bij aan het behoud van het lichaamsgewicht. [2]

Een ander specerij in deze mix is gemberwortelextract. Gemberwortel stimuleert de werking van het immuunsysteem, de opname van voedingsstoffen en het koolhydraatmetabolisme. Hierdoor zorgt het er direct voor dat suikergehalte in het bloed daalt, wat ziektes als diabetes en hart- en vaatziektes helpt voorkomen. Bovendien heeft gemberwortel een antioxiderend effect, wat de algemene weerstand verhoogd. [3]

Twee andere extracten in de mix van Piperinox zijn zoete peper extract en guarana zaad extract. Zoete peper extract, ook wel cayenne peper extract genoemd, kennen we natuurlijk met name als smaakmaker in de keuken, maar bevat de stof capsaïcine, wat de vetverbranding ondersteunt. Hiermee stimuleert het gewichtsverlies. Hiernaast heeft cayenne peper extract eveneens een antioxidante werking en beschermt het de maag tegen irriterende stoffen, waardoor een maagzweer voorkomen kan worden. Guarana is een Braziliaanse klimplant uit de Amazone waarvan de vrucht therapeutische eigenschappen heeft. Guarana zaad bevat verschillende antioxidanten en daarnaast verschillende stimulerende middelen als cafeïne, theofylline en theobromine. Cafeïne is naast een oppepper voor de geest ook een stimulerend middel voor de stofwisseling. Studies hebben aangetoond dat een menselijk lichaam na inname van guarana zaad extract meer calorieën verbrandt  en minder vetcellen aanmaakt.

Het laatste ingrediënt van Piperinox is chroom. Chroom ondersteunt de spijsvertering, waardoor nutriënten beter teruggewonnen worden en overmatig eten tegengegaan wordt. Dit voorkomt de aanmaak van vetcellen. Bovendien draagt chroom bij aan de handhaving van een normale suikerspiegel. Chroom versterkt namelijk de effecten van insuline, waardoor minder koolhydraten worden omgezet in suikers.

Wat zijn DRcaps®-capsules?

DRcaps®-capsules zijn vegetarische capsules die speciaal ontworpen zijn om het lage PH van het maagzuur te weerstaan om zo alle ingrediënten intact in de darmen af te geven. Conventionele capsules breken vaak af in de zure omgeving van de maag, waardoor de ingrediënten verzwakt raken of zelfs vernietigd worden. Hierdoor vergroot het gebruik van DRcaps®-capsules de efficiëntie van Piperinox enorm ten opzichte van andere (piperine-)voedingssupplementen. Bovendien krijgt u met zulke capsules geen last van maagzuur of een opgeblazen gevoel na inname.

Hoe neem ik Piperinox in?

De aangeraden hoeveelheid Piperinox voor optimaal resultaat is 1 capsule per dag. Deze capsule moet met een glas water ingenomen worden. Al na enkele weken gebruik kunt u effecten zien.

Is Piperinox veilig?

Piperinox is een legaal, veilig product. Het hoofdingrediënt, BioPerine®, is uitvoerig getest en goedgekeurd door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA). Ook de andere ingrediënten zijn allen bekend op de Europese markt. De werking van DRcaps®-capsules is in verschillende studies bevestigd. Dit product is tevens geschikt voor vegetariërs, vanwege het gebruik van vegetarische capsules.

Neem dit product niet wanneer u allergisch bent voor één van de bestandsdelen. Als u onder behandeling bent bij een arts en/of medicijnen slikt overleg dan voor gebruik met uw arts of u Piperinox veilig kunt gebruiken. Bijwerkingen duiden op overgevoeligheid voor een van de bestandsdelen. Deze formule is niet geschikt voor kinderen, mensen met nierklachten, zwangere vrouwen en voor vrouwen die borstvoeding geven.

Conclusie Piperinox

Piperinox is een voedingssupplement op basis van piperine dat het afslankproces vergemakkelijkt en ondersteunt. Voor veel mensen is het lastig om hun gewenste gewicht te bereiken of te behouden. Piperine is een ingrediënt waarvan bekend is dat het veel kan helpen op dit gebied. Piperinox biedt naast piperine een unieke combinatie van ingrediënten wat het een van de meest effectieve en uitgebreide afslanksupplementen op de markt maakt. Piperinox vermindert zowel het vetgehalte en de eetlust van gebruikers, maar verlaagt ook de bloedsuiker en ondersteunt het gezonde lichaamsgewicht. Voor mensen die problemen ervaren met hun bloedsuiker, zoals diabetespatiënten, kan Piperinox helpen met het ondersteunen van een goede gezondheidstoestand. Piperinox maakt het afslankproces makkelijker en sneller, en dat op een veilige manier. Met één capsule Piperinox per dag, gezonde voeding en wat fysieke activiteit hebt u dé formule om snel op een gezond gewicht te komen én te blijven. Wat ons betreft is Piperinox dus zeker een aanrader.


  1. Prasad S, Tyagi AK, Aggarwal BB. Recent developments in delivery, bioavailability, absorption and metabolism of curcumin: the golden pigment from golden spice. Cancer Res Treat. 2014;46(1):2–18. doi:10.4143/crt.2014.46.1.2
  2. P, Thenmozhi & P, Mangala & T, Mary & P, Meena & S, Vimala. (2017). Effectiveness of cinnamon tea in reducing weight among late obese adolescence. Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research. 10. 156. 10.22159/ajpcr.2017.v10i4.16420.
  3. Kim S, Lee MS, Jung S, et al. Ginger Extract Ameliorates Obesity and Inflammation via Regulating MicroRNA-21/132 Expression and AMPK Activation in White Adipose Tissue. Nutrients. 2018;10(11):1567. Published 2018 Oct 23. doi:10.3390/nu10111567

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *